/Logo/OFFSO-logo.png
Nedan finner ni kortfattade rapporter från våra aktiviteter och annan information om föreningens verksamhet.
 
2023-02-22 Kallelse till Årsmöte 2023
Härmed utlyses att Officerssällskapet i Östergötlands årsmöte kommer hållas onsdagen 22/3, kl. 18:00 på Flygets hus. Årsmötet följs av ett föredrag samt förtäring till självkostnadspris. Kallelse till årsmötet går även ut via mail, hemsidans kalender samt Facebook.
2023-02-27 Linköping
Lt Eklöv berättade om den "nya" grundutbildningen i Försvarsmakten. Ungefär 15 medlemmar samlades vid Flygets hus för att lyssna till ett intressant och initierat föredrag om värnpliktens utformning 2023.
 
2021-03-12 Vårvinterbal
Vi var 57 st fest- och danssugna välklädda personer som samlades på Livgrenadjärmässen under lördagen, 12/3. Hedersgäster var rikshemvärnschefen, generalmajor Stefan Sandborg med fru, Caroline.
 
Kvällen inleddes med en välkomstdrink i Gustav III:s rum innan det bjöds till bords. Som traditioner bjuder när krigsmän och krigskvinnor samlas startade middagen med Kungsången och efterföljande skål. Under varmrätten hälsade vår tidigare ordförande, Bengt Eneland, oss alla välkomna och berättade om ROSÖ:s långa tradition av höstmiddagar som nu blivit OFFSÖ:s vårvinterbal.
 
Bengt delade även ut den finska skölden till årets officer, Michael Franck, för hans insatser som skattmästare. Dan Thorell mottog sällskapets guldmedalj för mer än tio års engagerande arbete i styrelsen. Generalmajoren tackade för maten med både allvarsord utifrån omvärldsläget och om vikten av att hålla på traditioner.
 
Efter kaffet och avecen stod Bonnkapellä för underhållningen innan Bergstens 9:a spelade upp till dans. Resten av kvällen varvades mellan dansgolvet och återhämtning i mässens vackra bibliotek. Fram på småtimmarna tog vi trötta men mycket glada och nöjda en taxi hem.
 
Vilken härlig kväll!
 
/balen 2022.gif 
 
2021-03-10 Årsmöte
Sällskapet höll förra veckan årsmöte på Flygets hus. Det var en mycket trevlig kväll som resulterade i delvis ny styrelse såväl som ett antal avtackningar och uppmärksammanden. Vi fick även lyssna till ett mycket relevant och initierat föredrag om Ukraina av Tomas Seven.
 
Bengt Eneland avtackades som ordförande efter trogen tjänst, och ersattes av Håkan Johansson som är veteran på posten.
 
Finlandsskölden och därmed utmärkelsen "Årets officer" tilldelades Michael Frank.
 
Sällskapets medalj i guld tilldelades Håkan Johansson.
 
Sällskapet tackar även revisorerna Mats Franzen och Anders Ericsson.
 
Kallelse till årsmöte
Härmed utlyses att Officerssällskapet i Östergötlands årsmöte kommer hållas onsdagen 16/2, kl. 18:00 på Flygets hus. Årsmötet följs av ett föredrag samt förtäring till självkostnadspris. Kallelse till årsmötet har även gått ut via mail, hemsidans kalender samt Facebook.
 
2021-11-29 Linköping
Kvällen bjöd på ett intressant föredrag från vår gäst Elin, som talade om sin utbildning på Tolkskolan, militärtolkens roll och sin tjänstgöring som tolk i Afghanistan. 
 
2021-10-25 Linköping
Vid höstens andra aktivitet samlas vi återigen på Flygets hus. Styrelsemedlemmen Henrik Berggren har lång erfarenhet av att arbeta med kryptering och signalskydd, och gav oss en intressant inblick i modernt signalskydd. Sedvanligt samkväm följde på detta.
 
2021-09-20 Linköping
Höstens första aktivitet genomförs på Flygets hus precis vid Malmen. Det är första fysiska träffen på länge och det blev en mycket trevlig kväll. Vi fick en föreläsning om Telekrigföring, som följdes av samkväm, med mat och dryck. 
/Social Ikoner/Facebook.png
 
 (c)offso - Logga in